protelecom

Маск хоче створити штучний інтелект TruthGPT, який не знищить людство

Ілон Маск планує запустити власний генеративний штучний інтелект TruthGPT, який за планами підприємця має стати безпечнішою версією наявних чат-ботів. Про це пише The Washington Post.

«Я думаю, що це може бути найкращим шляхом до безпеки в тому сенсі, що ШІ, який дбає про розуміння Всесвіту, навряд чи знищить людей, тому що ми є цікавою частиною Всесвіту», – посилається видання на американського підприємця.

В нещодавньому інтерв’ю Fox News він висловив стурбованість тим, як розвивається цей напрямок галузі. За словами Маска, великомовні моделі навчаються бути «політично коректними» або неправдивими. Натомість його ШІ має бути іншим.

«Я збираюся запустити щось, що я називаю TruthGPT або максимально правдивий ШІ, який намагається зрозуміти природу Всесвіту», – зауважив мільярдер.

Минулого місяця Ілон Маск разом з іншими бізнес-лідерами та науковцями підписався під листом із метою призупинити розробку генеративного штучного інтелекту. Також він припинив свою участь в компанії OpenAI та критикував її гендиректора Сема Альтмана.

«ШІ є більш небезпечним, ніж, скажімо, неправильне проектування літаків, технічне обслуговування виробництва або погане виробництво автомобілів. Він може призвести до знищення цивілізації», – попередив видатний інженер.

Як відомо, раніше Ілон Маск заснував нову компанію зі штучного інтелекту під назвою X.AI Corp. Структура, єдиним директором якої є іменитий підприємець, отримала дозвіл на продаж 100 мільйонів акцій як приватна компанія. Останнім часом підприємець активно набирає дослідників, прагнучи створити конкуренцію OpenAI, яка відома завдяки чат-боту ChatGPT.

Джерело: www.mezha.media

ChatGPTOpenAIІлон МаскШтучний інтелект

Exit mobile version