protelecom

Ілон Маск погрожує Microsoft судом після вилучення Twitter із її рекламної платформи

Ілон Маск погрожує судовим позовом компанії Microsoft. Про це пише PCMag із посиланням на мільярдера.

За твердженням Маска, Microsoft видобувала дані Twitter для навчання власних програм на основі штучного інтелекту. Тож тепер він вимагатиме компенсації.

«Вони навчалися незаконно, використовуючи дані Twitter. Час подавати позов», – сказано в його твіті.

Все це відбувається після того, як Microsoft оголосила про вилучення підтримки Twitter із рекламної платформи Smart Campaigns. Це означає, що з 25 квітня рекламні клієнти Microsoft не матимуть доступу до своїх акаунтів у Twitter та не зможуть публікувати рекламні твіти через платформу.

Причини цього рішення не повідомляють. Але відомо, що Twitter хоче стягувати з компаній від $42 000 до $210 000 на місяць за доступ до API, що дозволятиме стороннім додаткам взаємодіяти із соцмережею. Тож, схоже, Microsoft приєдналася до компаній, яких такі умови не влаштовують.

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск ініціював великий проєкт зі створення ШІ в рамках Twitter. Соціальна мережа придбала близько 10 000 графічних процесорів і найняла талановитих фахівців зі штучного інтелекту з DeepMind, дочірньої компанії Alphabet, для запуску власної великої мовної моделі (LLM).

Джерело: www.mezha.media

MicrosoftTwitterІлон МаскІнтернетШтучний інтелект

Exit mobile version