protelecom

56% українців ніяк не готуються до холодів, 16% придбали все ще минулого року — опитування Rakuten Viber

Команда Rakuten Viber в Україні провела опитування та дізналась, як українці готуються до похолодання. 56% респондентів відповіли, що ніяк не готуються, ще 16% придбали все необхідне минулого року. Решта (28%) різними методами готуються зустрічати холоди: утеплюють приміщення, купують теплі речі, заклеюють шпарини у вікнах тощо.

Київ, 18 жовтня 2023 року. Rakuten Viber провів опитування, щоб дізнатись, як українці готуються до похолодання. В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь близько 60 тисяч користувачів з України.

Результати опитування показали, що більш ніж половина (56%) українців ніяк не готуються до холодів. 16% купили все необхідне ще минулого сезону. Водночас близько третини українців (28%) усе ж готуються до похолодання. Найпопулярнішими методами є придбання теплих речей та ковдр (8% респондентів обрали цей варіант) і утеплення приміщення (8%). Ще 4% заклеюють шпарини у вікнах або утеплюють їх, 2% купують обігрівач, 2% придбали зарядну станцію, 1% придбали дизель-генератор. 2% опитаних зробили все із вищезазначеного, щоб підготуватись до зими. Крім того, 1% респондентів планує переїзд.

Варто зазначити, що минулого року команда Rakuten Viber проводила аналогічне опитування серед українців. Як і цього року, більш ніж половина респондентів (51%) ніяк не готувалися до холодів.

На питання “Що робите ви, щоб підготуватись до похолодання?” відповіді розподілилися наступним чином:

Примітка: методика дослідження – анонімне онлайн-опитування, n>59 000.

Джерело: Rakuten Viber

Viber – найпопулярніший в Україні месенджер, він встановлений на 98% смартфонів. Під час війни команда Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв’язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безплатні текстові повідомлення у Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування за замовчуванням.

Exit mobile version