protelecom

Американські радіостанції пішли з платформи X і нічого від того не втратили

Американські радіостанції пішли з платформи X і нічого від того не втратили

Навесні 2023 року кілька американських радіостанцій вирішили залишити платформу X, яка на той момент називалася Twitter. Але за шість місяців після того вони не помітили значного падіння свого трафіку. Про це пише NienmanReports.

В першу чергу, йдеться про найбільшу некомерційну мережу радіостанцій у США під назвою NPR (National Public Radio). Через конфлікт з Twitter вона перестала публікувати пости на платформі у квітні. А її останнє оновлення спрямовувало користувачів до додатка та акаунтів NPR в інших соцмережах.

Чимало станцій в США невдовзі вчинило так само. З Twitter пішли, зокрема KUOW у Сіетлі, LAist у Лос-Анджелесі та Minnesota Public Radio (Громадське радіо Міннесоти). І нічого від того не втратили.

Згідно зі службовою запискою, розповсюдженою серед співробітників NPR, трафік мережі після весняних подій знизився лише на 1%. Про те, що платформа не була варта зусиль, заявили й інші медіа.

«Він становив так мало нашого веб-трафіку, таку незначну кількість», – сказав редактор радіостанції KCUR у Канзас-Сіті Гейб Розенберг.

Втім, Twitter – це не лише про кліки. Платформа була для медіа важливою ланкою для комунікації та побудови репутації. Особливо це відчувалося під час важливих подій, наприклад, протестів. І радіостанції це відчули, але однаково не повернулися на платформу. Натомість вони почали розвивати інші канали комунікації з користувачами.

Приміром, KCUR створила живий блог і зосередилася на публікаціях в інших соціальних мережах, зокрема Instagram. Тим часом NPR експериментує з новим додатком Threads, який запустили в липні.

Раніше повідомлялося, що трафік на провідні світові новині сайти з соцмереж Facebook та X за минулий рік стрімко знизився. Така тенденція означає, що бізнес-моделі вебсайт, які залежали від кліків із соціальних мереж, тепер зруйновані.

Джерело: www.mszha.media

TwitterБізнесІнтернетСоцмережі

Exit mobile version