protelecom

ФБР вважає високим ризик небезпеки заряджання смартфонів від публічних зарядних станцій та радить уникати таких

ФБР вважає високим ризик небезпеки заряджання смартфонів від публічних зарядних станцій та радить уникати таких

У сучасному світі вже є чимало варіантів зарядити смартфон у публічних місцях — від павербанків в кафе до лавок з сонячними панелями в парках. Серед таких пристроїв також є спеціальні зарядні станції, які встановлені в аеропортах, вокзалах, торговельних центрах тощо. І ФБР радить уникати їх.

Бюро вважає, що наразі існує високий ризик зараження пристроїв шкідливим програмним забезпеченням та встановлення стеження за користувачами такими станціями, й натомість радить користуватися власними зарядними пристроями.

Уникайте використання безплатних зарядних станцій в аеропортах, готелях чи торгових центрах. Зловмисники навчилися використовувати громадські USB-порти для впровадження на пристрої шкідливого програмного забезпечення та програм моніторингу. Носіть із собою власний зарядний пристрій та USB-шнур і користуйтеся електричною розеткою.

Йдеться про так званий Juice Jacking — встановлення шкідливого ПЗ на смартфони або копіювання даних з пристрою під час заряджання від публічних станцій. І не дивлячися на сучасний захист смартфонів з iOS чи Android, жодна з систем не здатна на 100% захистити дані. Наприклад, iPhone при підключенні може запитати, чи варто довіряти підключеному пристрою, на що деякі користувачі без роздумів відповідають схвально.

Також у ФБР є окрема памʼятка, як краще захищати свої дані та не втрапити у халепу в інтернеті, яка також зачіпає питання публічних зарядних станцій.

Джерело: www.mezha.media

БезпекаСмартфони

Exit mobile version