protelecom

Гендиректор TikTok дасть свідчення перед комітетом Палати представників з енергетики та торгівлі США

Гендиректор TikTok дасть свідчення перед комітетом Палати представників з енергетики та торгівлі США

Напруженість навколо TikTok досягне апогею в четвер, 23 березня, коли генеральний директор компанії Шоу Зі Чу свідчитиме в Комітеті з питань енергетики та торгівлі Палати представників. Це дасть демократам і республіканцям рідкісний шанс висловити свої підозри безпосередньо TikTok, повідомляє New York Times.

У вівторок пан Шоу Зі Чу опублікував TikTok з основного акаунту компанії, заявивши, що деякі політики намагаються відібрати додаток у 150 мільйонів користувачів зі Сполучених Штатів, включаючи малий бізнес.

Але після двох років переговорів з TikTok про створення нових засобів захисту не зрозуміло, що компанія може зробити, окрім як передати весь свій бізнес в США американським власникам, щоб задовольнити занепокоєння спецслужб країни.

Є три сфери, які викликають особливе занепокоєння.

Перша — це те, де TikTok зберігає дані американських користувачів. Донедавна значна частина цієї інформації зберігалася на серверах ByteDance у Сінгапурі та Вірджинії, проте наявність китайських власників все одно викликала побоювання, що Китай зможе отримати від TikTok дані користувачів відповідно до власних законів про національну безпеку. Цього року TikTok спробував випередити цей аргумент, заявивши, що видалить дані своїх американських користувачів з серверів ByteDance і перенесе їх на сервери американської компанії Oracle, яка займається хмарними обчисленнями.

Далі постає складніше питання — хто пише алгоритм, код, який є секретним соусом TikTok. Цей код оцінює вибір користувача і використовує його для рекомендацій. Алгоритми були написані в Китаї китайськими інженерами й «TikTok може в односторонньому порядку ухвалити рішення про пріоритетність контенту, який може загрожувати або дестабілізувати Сполучені Штати».

І, нарешті, є питання, чи може додаток, алгоритм якого мало хто розуміє, надати стороннім, зокрема китайському міністерству держбезпеки, доступ в телефони американців.

У листопаді Крістофер А. Рей, директор ФБР, попередив, що китайський уряд може використовувати алгоритм TikTok для операцій впливу. Цього місяця генерал Пол М. Накасоне, голова Кіберкомандування США і директор Агентства національної безпеки, підтримав ці побоювання.

TikTok спробував відреагувати на занепокоєння довгим переліком оновлених правил модерації відео, включаючи нові обмеження і правила маркування для deepfakes.

Але в нинішній атмосфері у Вашингтоні, особливо після збиття китайського аеростата-розвідника, який перетнув територію США в січні, будь-які докази китайського стеження підживлюють глибоке бажання США знищити точки входу Китаю в американські мережі. І серед них немає жодної більшої або впливовішої, ніж TikTok, тому шлях, яким адміністрація Байдена піде протягом наступних кількох місяців, може створити прецедент, який вийде далеко за межі TikTok.

Джерело: www.mezha.media

TikTokКитайСоціальні мережіСША

Exit mobile version