protelecom

Голлівудське виробництво зупинилося через страйк акторів та сценаристів

Голлівудське виробництво зупинилося через страйк акторів та сценаристів

У Голлівуді страйкують сценаристи та актори, тож кіновиробництво тимчасово зупинилося. Про це пише The Verge.

Актори покинули знімальний майданчик кілька днів тому, а сценаристи не працюють вже кілька місяців. У центрі цієї ситуації – два типи технологій, які суттєво вплинули на те, як створюється контент: штучний інтелект і стримінг.

Профспілки, що представляють письменників та акторів – WGA та SAG-AFTRA – оголосили страйк після того, як закінчився термін дії їхніх контрактів з Альянсом виробників кіно і телебачення (AMPTP). Ця організація представляє такі медіакомпанія, як Netflix, Disney, Paramount, Universal та інші.

WGA розпочала страйк 2 травня, а SAG-AFTRA приєдналася до сценаристів на пікетах 14 липня. Це – перший випадок із 1960 року, коли обидві профспілки страйкують одночасно.

І сценаристи, і актори борються за контракти, які не дозволять штучному інтелекту замінити їх на робочому місці. Вони також шукають кращої оплати за роботу над серіалами для стримінгових сервісів.

Це може вплинути на такі фільми так серіали, як «Дедпул 3», «Дивні дива», «Громовержці», «Останні з нас» та багато інших. Вони можуть опинитися в підвішеному стані, доки обидві профспілки не досягнуть угоди з Альянсом.

Джерело: www.mezha.media

ГоллівудКіноСтримінг

Exit mobile version