protelecom

Ілон Маск написав співробітникам SpaceX, що компанія може зіткнутися зі «справжньою загрозою банкрутства»

Ілон Маск в електронному листі співробітникам SpaceX повідомив, що компанія може зіткнутися зі«справжньою загрозою банкрутства», якщо не зможе досягти кількості польотів Starship один раз на два тижні вже з наступного року, повідомляє Space Explored.

Зараз SpaceX розробляє свою наступну ракету Starship, яка знаходиться в Бока-Чіка, штат Техас. Starship — це система космічного запуску багаторазового використання, що належить до надважких ракет-носіїв, за допомогою якої Маск планує доставити людство на Марс, але спершу вона має повернути людей на поверхню Місяця, як місячний посадковий модуль для програми «Артеміда». І для цього SpaceX потрібно буде вирішити проблеми з виробництвом двигунів.

Маск, відомий своєю трудовою етикою та відмовою від відпусток, насправді збирався зробити перерву в ці вихідні на День подяки, але як він написав в листі:

«На жаль, криза виробництва Raptor набагато гірша, ніж здавалося кілька тижнів тому. Оскільки ми занурилися в проблеми після відставки попереднього вищого керівництва, вони, на жаль, виявилися набагато серйознішими, ніж повідомлялося. Немає способу підсолодити цю новину. Я збирався взяти відпустку на ці вихідні, як мої перші вихідні за довгий час, але замість цього я буду на лінії Raptor всю ніч і всі вихідні» – повідомив Маск співпробітникам SpaceX.

Під «вищим керівництвом», яке покинуло компанію, ймовірно, мається на увазі Уілл Хелтслі, колишній старший віце-президент SpaceX із силових установок. Як повідомляв CNBC, він залишив виробництво Raptor через відсутність прогресу. Крім того, колишній віце-президент SpaceX з місій та операцій запуску Лі Розен та старший директор з того ж департаменту Рік Лім покинули компанію. Виробництвом двигунів Raptor зараз керує Джейкоб Маккензі, який працює в компанії більше шести років.

Маск продовжив електронний лист, просячи співробітників допомоги:

«Starship потрібен для Starlink V2. Якщо у вас немає критичних сімейних питань або ви не можете фізично повернутися до Готорна, нам знадобляться всі руки, щоб відновитися після того, що, чесно кажучи, є катастрофою.

Наслідки для SpaceX, якщо ми не зможемо отримати достатньо надійних Raptors, полягають у тому, що ми не зможемо літати на Starship, а це означає, що ми не зможемо літати на Starlink Satellite V2 (Falcon не має ні обсягу, ні маси для виведення на необхідну для супутника V2 орбіту) . Супутник V1 сам по собі фінансово слабкий, тоді як V2 сильний.

Крім того, ми нарощуємо термінальне виробництво до кількох мільйонів одиниць на рік, що споживатиме величезний капітал, якщо припустити, що супутник V2 буде на орбіті, щоб задовольнити потребу в пропускній здатності. В іншому випадку ці термінали будуть марними».

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version