protelecom

Інформатика по-новому — відібрано 50 українських шкіл для пілотного проєкту «Інформатика NewG»

Інформатика по-новому — відібрано 50 українських шкіл для пілотного проєкту «Інформатика NewG»

З 1 вересня 2022 року на українські школи чекає пілотне впровадження оновленої програми з інформатики для всіх класів. Координаційна рада проєкту «Інформатика NewG»  за результатами розгляду 405 заяв відібрала 50 закладів загальної середньої освіти, що візьмуть участь у пілотному проєкті.

Допомагаємо

Читачі зібрали $180 тис. на винищувач для ЗСУ за 10 днів (потрібно ще $2,5 млн). Вони допомагають збивати російські ракети

Ще до початку повномасштабної війни — у грудні 2021 року — МОН та Мінцифра ініціювали оновлення шкільного курсу з «Інформатики» відповідно до концептуальних засад Нової української школи в межах широкої реформи ІТ-освіти в Україні. Мета проєкту «Інформатика NewG» — замінити застарілі уроки інформатики на сучасний лад згідно з Новою українською школою. Наприкінці травня проєкт, який впроваджується програмою EU4DigitalUA в межах другого компоненту «Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу» (FIIAPP) і фінансується ЄС, відновили — провели добір вчителів інформатики та закладів освіти, які пілотуватимуть новий вміст та ресурси у 2022–2023 навчальному році. За результатами було відібрано 50 закладів загальної середньої освіти, які відповідали вимогам. Серед них:

Повний перелік відібраних закладів — за посиланням.

«Курс допоможе зробити уроки інформатики цікавими та зрозумілими для школярів.

Це частина нашої реформи IT-освіти на шкільному рівні. Інформатика навчить дітей використовувати інтернет для розвитку та досягнення цілей. Допоможе аналізувати, відрізняти правдиву інформацію від неправдивої, знаходити освітні курси та роботу. А не просто пояснить, що ноутбук — це ноутбук, а щоб увімкнути комп’ютер, кнопку потрібно натиснути тут»

Михайло Федоров

Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України

Старт пілоту — 1 вересня 2022 року. Перед початком кожної навчальної чверті проводитимуться вебінари та тренінги для вчителів інформатики закладів-учасників. У межах проєкту передбачається:КурсUI/UX Design вечірнійОпануйте професію UI/UX-дизайнера за 5 місяців, навчайтесь у вільний часРЕЄСТРУЙТЕСЯ!

1 вересня 2023 року (після доопрацювання та вдосконалення) створені ресурси масштабуються на всі заклади загальної середньої освіти та будуть доступні на платформі Всеукраїнська школа онлайн. У МОН та Мінцифрі очікують, що оновлені уроки інформатики допоможуть понад 4 млн школярів здобути сучасні знання в новому цифровому світі. Поки що МОН та Мінцифра не розкриває детальний зміст оновленої програми з інформатики й не уточнює, чим саме вона відрізнятиметься від старої.

***

Український уряд з очевидних причин (IT-індустрія України принесла $3,2 млрд за перші п’ять місяців і це єдина галузь бізнесу, що зросла у 2022 році) робить величезну ставку на IT у стратегії економічного відновлення на розвитку країни. Одна із головних цілей — збільшення частки IT у ВВП країни з нинішніх 4% до 10% до 2024 року, і значна роль у досягненні цієї мети відведена «Дія.City».

У червні уряд запустив шість грантових програм зі створення нових робочих місць, що закладають основу великого проєкту «єРобота»  та дозволять кожному, хто має бажання, навички та план — запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру. В межах цієї програми держава надасть від 750 тис. грн до 3,5 млн грн для IT-стартапів (адмініструватиме ініціативу Український фонд стартапів), а також оплатить навчання українців за новими спеціальностями у сфері IT (передбачені стипендії до 30 тис. грн) — всього на це виділять 1,8 млрд грн, щоб навчити 60 тис. українців (ініціатива «Старт в ІТ», друга назва — IT Generation).

Мінцифри, Binance та Львівський ІТ Кластер запускають освітній проєкт IT Generation, який допоможе українцям безоплатно здобути освіту в IТ

https://itc.ua/ua/novini/mintsifri-binance-ta-lvivskogo-it-klasteru-zapuskayut-osvitnij-proyekt-it-generation-yakij-dopomozhe-ukrayintsyam-bezplatno-zdobuti-osvitu-v-galuzi-it/embed/#?secret=MOBfyr8AdE

Джерело: Мінцифри

«Дія»Diia CityITIT в УкраїніIT-галузь УкраїниБізнесГрантиДія СітіДія.Cityе-резидентствоєРоботаМінцифраСвітчериСтарт в ІТ

Exit mobile version