protelecom

Майбутні водії зможуть самостійно вивчати теорію для отримання посвідчення

Майбутні водії зможуть самостійно вивчати теорію для отримання посвідчення

В Україні майбутні водії зможуть самостійно вивчати теоретичну частину, не відвідуючи для цього автошколу. Відповідний законопроєкт ухвалила в цілому Верховна Рада, повідомляє Суспільне.

Йдеться про проєкт закону № 7354 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами».

«Дозволили майбутнім водіям самостійно здобувати знання теоретичної частини іспиту на отримання водійського посвідчення. Встановили штрафи для посадовців автошкіл за порушення підготовки водіїв», – заявив голова ВР Руслан Стефанчук.

Член Комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник зазначив, що документ передбачає адміністративну відповідальність екзаменаторів і працівників територіальних сервісних центрів, які зловживають службовим становищем.

За словами народного депутата Павла Бакунця, проєкт закону покликаний зменшувати корупцію в державі щодо можливості отримування посвідчень водія шляхом цифровізації процедури.

Нагадаємо, що раніше в МВС анонсували зміни щодо іспиту на водіння. Передбачається, що практичний екзамен українці зможуть складати необмежену кількість разів впродовж 2 років, поки діє свідоцтво про закінчення автошколи. Зараз у майбутнього водія є три спроби. Якщо він їх провалює, то має наново пройти теоретичне навчання.

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version