protelecom

Microsoft нарешті виправила проблему Windows Defender і Firefox 5-річної давнини

Firefox

Проблема високого споживання ресурсів процесора системним Захисником Windows (Windows Defender) при запущеному браузері Firefox відома вже цілих п’ять років — і от нарешті Microsoft вирішила з нею розібратися.

Проблема була пов’язана з процесом Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe), який використовував значно більше ресурсів CPU, коли в системі був запущений Firefox, ніж з іншими браузерами — наприклад, Chrome або Edge.

Здається, Microsoft нарешті дізналася, що у Firefox все ще є своя аудиторія, і спільними зусиллями з командою розробників браузера баг було виправлено: про це три тижні тому повідомив один з розробників, Yannis Juglaret. Пізніше він додав, що у квітні Microsoft випустила оновлення Windows Defender, в якому ця проблема нарешті усунута.

Як він пояснив, фікс проблеми полягає у тому, що функція захисту у реальному часі Захисника Windows тепер споживатиме набагато менше ресурсів CPU під час моніторингу поведінки будь-якої програми (не тільки Firefox). Для Firefox це особливо важливо, тому що браузер багато в чому покладається на VirtualProtect, яку контролює той самий процес MsMpEng.exe. Як очікує команда Mozilla, відтепер цей процес споживатиме на 75% менше ресурсів при відстеженні поведінки Firefox.

Джерело: www.mezha.media

FirefoxБраузериСофт

Exit mobile version