protelecom

NASA визнало червень 2023-го найспекотнішим за всю історію спостережень

NASA визнало червень 2023-го найспекотнішим за всю історію спостережень

Червень 2023 року став найспекотнішим червнем за всю історію спостережень. Про це свідчать дані глобального аналізу температури NASA.

Аналіз GISTEMP базується на даних, зібраних метеостанціями та антарктичними дослідницькими станціями, а також приладами на кораблях та океанських буях.

Вчені NASA в Інституті космічних досліджень ім. Годдарда в Нью-Йорку аналізують ці вимірювання. Вони роблять це, щоб врахувати невизначеності в даних і підтримувати узгодженість методів розрахунку середньорічної різниці глобальної поверхневої температури.

«Ці наземні вимірювання температури поверхні узгоджуються з супутниковими даними, зібраними з 2002 року атмосферним інфрачервоним зондом на супутнику NASA Aqua, а також з іншими оцінками», – зазначили в NASA.

Агентство використовує період 1951-1980 років як базовий, щоб зрозуміти, як глобальна температура змінюється з часом.

«Незалежний аналіз, проведений Службою кліматичних змін Copernicus Європейського Союзу та Національними центрами екологічної інформації NOAA, також показав, що червень 2023 року був найтеплішим червнем за всю історію спостережень», – додали в NASA.

Нагадаємо, за даними Національних центрів прогнозування стану навколишнього середовища США, 3 липня метеорологи зафіксували найспекотніший день за всю історію спостережень.

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version