protelecom

Netflix виділив гроші на розробку сценаріїв 48 українських фільмів та серіалів

Українська кіноакадемія відібрала 48 проєктів, які отримають фінансування Netflix на створення сценаріїв. Усього у програмі брало участь 717 проєктів – 57 документальних фільмів, 190 – ігрових серіалів та 370 – повнометражних фільмів. Ініціатива Netflix Fund for Creative Equity та Української кіноакадемії покликана допомогти українським митцям в Україні та по всьому світу, які постраждали або були переміщені через війну.

48 українських команд у складі продюсера та сценариста отримають гранти у розмірі $15 тис. на розробку сценарію, а також можливість долучитися до ексклюзивних онлайн сесій з міжнародними експертами галузі.

Проєкти оцінювала команда провідних українських експертів, Netflix не мав доступу та не брав участі в будь-якій оцінці матеріалів, поданих до участі у програмі, та не бере на себе жодних зобов’язань щодо проєктів, які беруть участь у програмі. Тобто не слід вважати, що усі ці сценарії втіляться в реальні фільми та серіали, але якщо хоч декілька з них проб’ється на стриминговий сервіс, це вже буде перемога.

Перелік обраних проєктів нижче. Як можна побачити з назв, серед них є фільми та серіали присвячені українській історії, сучасності та російсько-українській війні.

Оригінальні повнометражні ігрові фільми

Оригінальні ігрові серіали

Документальні проєкти

На початку вересня стало відомо, що Netflix відкриває свій регіональний офіс у Варшаві, що працюватиме на Центральну та Східну Європу та шукає працівників у тому числі зі знанням української мови.

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version