protelecom

Пристрасті навколо 5G: Emirates, Air India та інші проти AT&T and Verizon

Пристрасті навколо 5G: Emirates, Air India та інші проти AT&T and Verizon

Emirates, Air India, ANA і Japan Airlines оголосили про скасування деяких рейсів у США у зв’язку з розгортанням цього тижня 5G-мереж, через побоювання, що вони можуть створювати перешкоди для деяких приладів, особливо в літаках Boeing 777.

Події відбуваються на тлі того, що оператори стільникового зв’язку, федеральні агентства, авіакомпанії та виробники літаків намагаються дійти згоди про те, як слід поводитися при впровадженні цієї технології.

Компанія Boeing оголосила про обмеження на польоти для всіх авіакомпаній, що експлуатують літаки Boeing 777. У повідомленні головного американського авіавиробника говориться, що сигнали 5G для мобільних телефонів, які почнуть діяти в США 19 січня 2022 року, можуть створювати перешкоди для радіохвильового висотоміра, встановленого на Boeing 777.

У відповідь американські мобільні мережі AT&T та Verizon погодилися відкласти розгортання нової послуги у деяких аеропортах. Однак телекомунікаційні компанії висловили розчарування у зв’язку з тим, як їм довелося поступитися під тиском з метою обмежити їхнє розгортання.

AT&T заявила, що “тимчасово” відкладає розгортання послуги на “обмеженій кількості веж навколо деяких злітно-посадкових смуг аеропортів”. Регулювальні органи мали “два роки” для планування початку надання послуг 5G, додала компанія.

Компанія Verizon також заявила, що вона “добровільно вирішила обмежити мережу 5G у районі аеропортів”.

Ситуація розглядається на такому високому рівні, що навіть президент Джо Байден виступив із відповідною заявою. Він подякував компанії Verizon і AT&T за згоду на відстрочку, яка, за його словами, торкнеться лише близько 10% веж бездротового зв’язку.

Цікаво, що у Європі протилежний погляд на проблему. Там навпаки вважають, що 5G не створює загрози для авіації.

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version