protelecom

Штучний інтелект і реклама: знаменитості все частіше створюють свої цифрові копії

Штучний інтелект і реклама: знаменитості все частіше створюють свої цифрові копії

Знаменитості все частіше звертаються до штучного інтелекту, щоб створювати свої цифрові копії для використання в маркетингових кампаніях. Про це пише Tech News Outlet із посиланням на звіт The Wall Street Journal.

Такий підхід дає їм більше контролю над своєю зовнішністю та більшу гнучкість в угодах, які вони можуть укладати. З іншого боку, бренди можуть використовувати цифрові дублікати так, як вони не могли використовувати зірок – наприклад, змінювати їхню зовнішність або змушувати до подвигів, на які справжні знаменитості не здатні.

Ця тенденція фактично змінює обличчя реклами за участю знаменитостей. Приміром, зірка світового футболу Неймар з’явився у вигляді згенерованого штучним інтелектом 3D аватара на заході Puma, де демонстрували нову лінійку продуктів бренду. Аватар створили за допомогою програми MetaHuman.

Також тенденція має вплив і на індустрію моди. Наприклад, супермодель Єва Герцигова недавно представила свою віртуальну версію, яка може дефілювати по подіуму на онлайн-показах. Право власності на віртуальну версію належить їй та її агентству, а не бренду чи фотостудії.

З усім тим, все це викликає певне занепокоєння, зокрема в питаннях юридичної власності. Тож технологічна, маркетингова та індустрія розваг повинні врешті-решт розробити певну форму стандартної перевірки, щоб захистити знаменитостей і споживачів, які можуть бути обмануті підробками.

Нагадаємо, що недавно Європейський парламент ухвалив законопроєкт, відомий як «Закон про штучний інтелект», який накладає нові обмеження на те, що вважається найбільш ризикованим застосуванням технології.

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version