protelecom

SpaceX планує використовувати Starlink для інтернет-доступу на комерційних авіарейсах

Всі авіапасажири добре знають, що ціни на бортовий Wi-Fi досі лишаються захмарними у всіх сенсах — навіть за швидкість, якої буде достатньо хіба що на текстові повідомлення, на борту літака доведеться викласти суму, якої на землі вистачило б на місяць бродбенду. І справа не тільки в жадібності авіакомпаній — супутниковий інтернет апріорі значно дорожчий за звичайний. Але ж тепер ми маємо Ілона Маска з його Starlink…

І він, схоже, дуже зацікавлений в цьому ринку — так, за інформацією Bloomberg, якою з ресурсом поділився віце-президент компанії з комерційних продажів Джонатан Хофелер, SpaceX планує розпочати тестування сервісу Starlink в літаках найближчим часом і зараз веде перемовини з декількома авіакомпаніями щодо надання своїх послуг на їх рейсах на комерційній основі. В такому разі вона стане конкурувати з такими компаніями, як Viasat, Intelsat та Telesat.

Starlink щотижня виробляє по шість нових супутників, лише минулого тижня на орбіту було виведено 53 супутника, а загалом навколо Землі вже кружляють майже дві тисячі її супутників.

Насправді про перемовини з авіакомпаніями щодо їх співпраці зі Starlink Ілон Маск вже згадував у своєму твіттері півтора місяці тому, де він навіть обіцяв швидкість на рівні половини від гігабіта. Але його тоді, скоріш за все, мало хто сприйняв серйозно, з погляду на те, що він пише час від часу.

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version