protelecom

Сплеск попиту на eSIM – один з трендів-2022 від lifecell

27 лютого 2023 року. У перший рік повномасштабної війни українці набагато частіше купували мобільний номер без фізичної SIM-картки. Такою можливістю користувалися зокрема мешканці окупованих територій і родини, які виїхали за кордон, – щоб залишатися на зв’язку з рідними.

За даними lifecell, попит на eSIM у 2022-му зріс у п’ять разів порівняно з попереднім роком. Пік попиту на цифрові SIM припав на березень: з 4 по 7 березня із їхньою допомогою до lifecell приєдналося в 25 разів більше абонентів, ніж за аналогічний період попереднього року. Трафік із Херсонської області в інтернет-магазині lifecell на початку весни перевищив звичний рівень в 44 рази: деякий час lifecell залишався єдиним оператором, який надавав послуги зв’язку в Херсоні й області. Можливість віддалено придбати український номер тоді стала рятівною для тих, хто опинився в окупації.

Торік цифрові SIM-картки стали другим за популярністю каналом – після купівлі фізичних SIM-карток в офлайн-точках продажу, – який обирали нові абоненти lifecell. Кожний десятий абонент у 2022-му підключився до lifecell за допомогою eSIM. Зростання попиту на електронні SIM спостерігалося й під час масштабних відключень електроенергії: eSIM купували вдвічі більше в листопаді та грудні минулого року, якщо порівнювати з іншими місяцями 2022 року.

Минулого року lifecell спостерігав ще один тренд – зростання попиту на eSIM з-за кордону. Можливістю придбати український номер та, відповідно, користуватися послугами українського оператора скористалися багато українців, які вимушено покинули свої домівки і виїхали за межі України через війну. Вдвічі зросла доля проданих цифрових SIM за кордоном у 2022 році, у 2021 році ця цифра складала 11%. Змінилася й «географія»: найбільше абонентів приєдналось до lifecell з допомогою eSIM з території Туреччини, Польщі та Німеччині.

Зростання попиту на цифрові SIM пов’язане зі зручністю, простотою та безпекою сервісу, які залишаються актуальними і в умовах війни:

Придбати eSIM можна не лише на сайті, а й у мобільному застосунку «My lifecell», у 2022-му цим каналом скористалися вдесятеро більше абонентів, ніж у попередній рік.

З-поміж партнерських каналів продажу абоненти найчастіше обирають купівлю цифрових SIM у мобільному застосунку monobank. Зважаючи на популярність послуги, у червні минулого року функціонал мобільного застосунку для абонентів lifecell розширили. Відтоді у monobank можна не лише придбати eSIM від lifecell, а й перенести номер з фізичної SIM-картки на цифрову за одну хвилину.

Усім новим користувачам «eSIM Бонус» надається додатково 50 ГБ інтернету та 50 хвилин на всі номери по Україні на перші 7 днів використання цифрової SIM. Абонент також отримує 150 грн на бонусний рахунок – це повністю компенсує витрати на купівлю eSIM.

Детальніше про eSIM – за посиланням.

***

lifecell — український телекомунікаційний оператор, що надає послуги мобільного зв’язку та передачі даних на базі швидкісного інтернету. Компанія розвиває інноваційну екосистему телекомунікаційної галузі, втілюючи проєкти, спрямовані на розвиток «розумного міста», «розумного регіону», покращення безпеки громадян і розбудови мереж IoT (інтернету речей).

Діджитал-оператор lifecell пропонує зручні та вигідні тарифи та послуги для користувачів розумних пристроїв. До цифрового портфоліо компанії входять: багатофункціональний месенджер BiP, захищене хмарне сховище lifebox, мобільний платіжний сервіс, застосунки TV+, lifecell music тощо. 

Станом на кінець третього кварталу 2022 року активна 3-місячна абонентська база lifecell становила 8,2 млн користувачів.

lifecell належить Turkcell — найбільшому турецькому постачальнику конвергентних телекомунікаційних і технологічних послуг. Акції Turkcell котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) та турецькій фондовій біржі Borsa Istanbul (BIST).

Джерело: www.lifecell.ua

Exit mobile version