protelecom

Суд відмовив «Зеонбуду» в зупиненні дії розпорядження АМКУ про визнання його монополістом

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив ТОВ «Зеонбуд» у зупиненні дії розпорядження Антимонопольного комітету України від 23 грудня 2014 року №641-р про визнання «Зеонбуда» монополістом. Відповідну ухвалу суд прийняв 4 березня.

Як писала «Телекритика», «Зеонбуд» оскаржив у суді свій статус монополіста і подав до суду позов про визнання протиправним і скасування розпорядження АМКУ від 23.12.2014 року № 641-р, яким відомство визнало ТОВ «Зеонбуд» таким, що займає у період з вересня 2011 року по жовтень 2014 року монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм з часткою 100%.

У судовому процесі «Зеонбуд» заявив клопотання про вжиття заходів забезпечення його позову шляхом зупинення дії розпорядження АМКУ від 23 грудня 2014 року №641-р.

В обґрунтування клопотання представник позивача зазначив, що 30 січня АМКУ на підставі оскаржуваного розпорядження розпочав розгляд справи про порушення «Зеонбудом» законодавства про захист економічної конкуренції, а саме про зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

Однак суд 4 березня відмовив у задоволенні цього клопотання.

«Приймаючи до уваги те, що в матеріалах справи відсутні будь-які докази, які б свідчили про існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, … суд не вбачає підстав для задоволення клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення позову», — йдеться в ухвалі.

Як писала «Телекритика», 23 грудня Антимонопольний комітет України визнав ТОВ «Зеонбуд» монополістом на ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм. «Поки що це рішення означає, що держава отримала право контролювати і регулювати діяльність «Зеонбуду«, у тому числі комерційну: тарифи, якість послуг, умови їх надання», — пояснила керівник центру адвокації та лобіювання Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова.

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова сподівається, що визнання «Зеонбуду» монополістом означатиме відкриття економіки тарифів оператора. І таким чином ринок зможе оцінити, як формується вартість послуг компанії.

«Зеонбуд» не погодився з визнанням його монопольного становища та заперечив, що має переваги перед іншими мережами і технологіями.

Наприкінці січня стало відомо, що АМКУ порушив справу про зловживання ТОВ «Зеонбуд» монопольним (домінуючим) становищем на загальнодержавному ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм.

На початку березня стало відомо, що «Зеонбуд» оскаржив у суді рішення АМКУ про визнання його монополістом.

По материалам: http://www.telekritika.ua/pravo/2015-03-18/105066

Exit mobile version