protelecom

Твіти Ілона Маска про «витік коронавірусу з китайської лабораторії» можуть стати проблемою для Tesla в Китаї

Маск

CNBC повідомляє, що китайська державна газета The Global Times застерегла Ілона Маска від просування теорії про «витік коронавірусу з китайської лабораторії».

Відтоді, як Ілон Маск оголосив про свій намір купити Twitter, було очевидно, що в якийсь момент контент сервісу стане причиною його конфлікту з Комуністичною партією Китаю, про що писав Нілай Патель після закриття угоди:

«Ви з нетерпінням чекаєте, що китайський уряд знайде спосіб погрожувати величезному бізнесу Tesla в цій країні через контент, який з’являється у Twitter? Тому що це станеться».

Те, як швидко дійшло до цієї найбільш очевидної проблеми, не дивно, але цікаво, що сам Ілон Маск зробив публікацію у Twitter про те, що могло зіпсувати його стосунки з владою Китаю.

Китай є другим за величиною ринком збуту Tesla, де розташована одна з її гігафабрик, а також джерелом матеріалів, які є ключовими для виробництва електромобілів. У січні агентство Bloomberg повідомило, що розширення заводу Tesla в Шанхаї було відкладено через занепокоєння уряду щодо Starlink, тож це не перший випадок, коли автомобільна компанія Маска може постраждати від його іншого бізнесу.

Маск відповів на твіти, в яких стверджувалося, що вірус походить з китайської лабораторії. У твітах цитувалася новина, вперше опублікована Wall Street Journal, про секретний звіт Міністерства енергетики, в якому стверджувалося, що джерелом вірусу був Уханьський інститут вірусології.

Речниця Міністерства закордонних справ Китаю закликала уряд США «припинити паплюжити Китай» і «політизувати» процес відстеження походження вірусу. У публікації Global Times йдеться про те, що твіти та ретвіти Маска використовуються для того, щоб «підставити» Китай.

Twitter під керівництвом Маска і раніше передбачувано прогинався під тиском урядової цензури, але тепер проблемою стали твіти самого власника. В іншому звіті Bloomberg за 2021 рік зазначалося, що реакція Tesla на дії уряду в Китаї з вибаченнями та повагою різко відрізняється від тону в США, де Маск часом скидав дзвінки від урядових чиновників і пропонував підписникам придумувати нові абревіатури для таких установ, як Комісія з цінних паперів і бірж (SEC).

Джерело: www.mezha.media

TeslaTwitterБізнесІлон МаскКитайСоціальні мережі

Exit mobile version