protelecom

Twitter має перевагу в судовій боротьбі з Ілоном Маском, вважають юристи


Очікується, що найближчими днями Twitter подасть позов до суду штату Делавер, щоб змусити генерального директора Tesla Ілона Маска виконати угоду про купівлю за $44 мільярди. Як повідомляє New York Post, юридичні експерти вважають, що у Twitter навіть може перемогти.

У п’ятницю Маск подав документи до регуляторів, в яких заявив про свій намір вийти з угоди. Акції Twitter впали на 7% на премаркеті в понеділок.

Маск опублікував у Twitter мем, у якому він сміється над компанією за її нібито відмову надати йому інформацію про ботів і спам-акаунти. Він знає, що Twitter буде змушений розкрити дані в суді.

Його адвокати стверджували, що «Twitter суттєво порушує численні положення» угоди про викуп, і що компанія «здається, зробила неправдиві та оманливі заяви, на які пан Маск покладався, коли укладав угоду про злиття».

Маск відмовився від угоди після того, як Twitter не зміг надати інформацію про підроблені облікові записи на платформі, як стверджується в судових документах, поданих його командою.

Енн Ліптон, професор корпоративного управління в Юридичній школі Тулейн, сказала CNBC, що вона сумнівається, що Twitter зробив те, що стверджує Маск. За словами Ліптон, навіть якби Twitter ввів Маска в оману, це все одно не було б підставою для скасування угоди про злиття.

Пані Ліптон вважає, що Маску доведеться довести в суді, що Twitter робив неправдиві заяви, які були кричущими до такої міри, що це мало б довгостроковий негативний вплив на потенційні прибутки компанії соціальних мереж.

«Він ще не надав доказів того, що це насправді так», — сказала Ліптон.

Юридичні аналітики відзначають, що угода про злиття містила «особливе положення про ефективність», яке дає Twitter право подати до суду на Маска, щоб змусити його виконати угоду, доки є фінансування.

«Він (Маск) наводить низку юридичних аргументів — я думаю, що всі сумнівні», — сказав CNBC Адам Стерлінг, виконавчий директор Центру права та бізнесу Берклі.

Незрозуміло, чи Маск, який зобов’язався викупити акції Twitter за $54,20 за штуку (420 – це сленговий термін, який означає марихуану або її вживання), просто хоче переглянути угоду, щоб знизити ціну.

Стерлінг додав: «Твіттер, здається, має дуже вагомі правові аргументи, але ми не бачили прецеденту такого масштабу або такого опонента, як Ілон Маск, тому є багато питань щодо того, що він робитиме».

Джерело: www.mezha.media

Exit mobile version