protelecom

Укртелеком звернувся до обласних та місцевих державних адміністрацій щодо закупівлі послуги з обслуговування системи оповіщення у різних організацій

Укртелеком звернувся до обласних та місцевих державних адміністрацій щодо закупівлі послуги з обслуговування системи оповіщення у різних організацій

З  2022 року Укртелеком припиняє надання експлуатаційно-технічних послуг з обслуговування застарілого обладнання територіальних систем централізованого оповіщення. Це обладнання використовувалось понад півстоліття і у майбутньому в компанії не буде ресурсів для його обслуговування.

Враховуючи технічну зношеність обладнання системи оповіщення, відсутність запчастин і технічної підтримки апаратури з боку виробників обладнання, виробленого ще за часів СРСР, часті випадки відмови в укладенні договорів щодо фінансування робіт та послуг з боку окремих обласних (місцевих) державних адміністрацій чи здійснення фінансування у неповному обсязі, а також нестачі достатньої кількості фахівців, здатних проводити відповідні роботи, АТ «Укртелеком» припиняє з 2022 року надавання послуги експлуатаційно-технічного обслуговування застарілого обладнання територіальних автоматизованих систем оповіщення.  

«Існуюча система централізованого оповіщення, розбудована у середині минулого століття і апаратура експлуатується уже понад 50 років. Вона є морально та фізично застарілою, відсутня її технічна підтримка від виробників та  ремкомплекти.  З огляду на вік апаратури не вистачає також і спеціалістів, бо навчальні заклади вже не готують таких фахівців. – Зазначив директор з корпоративних відносин Укртелекому Іван Коломоєць. – Укртелеком зосереджує свої ресурси на розбудові оптичної інфраструктури, зменшенні цифрового розриву та впровадженні нових ІТ- та телекомпослуг. А підтримкою апаратури системи оповіщення мають займатися спеціалізовані компанії чи підприємства.»

Про своє рішення АТ «Укртелеком» заздалегідь письмово повідомив департаменти/управління цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами обласних державних адміністрації, на балансі яких, як правило,  перебуває апаратура і технічні засоби оповіщення. Завчасне інформування дозволяє провести відповідні закупівлі, щоб забезпечити безперебійність обслуговування. В Україні працюють підприємства, зокрема КП «Укрспецзв’язок», здатні здійснювати експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури та технічних засобів оповіщення і ОДА чи місцеві органами виконавчої влади можуть укладати договори з підприємствами, що переможуть у відповідних процедурах закупівель. Укртелеком зі  свого боку готовий забезпечувати допуск до обладнання обслуговуючого персоналу сторонніх компаній, за наявності діючих з державними адміністраціями відповідних договорів, або сприяти таким компаніям у переміщенні обладнання на інші майданчики.

пресслужба

press@ukrtelecom.ua  

ukrtelecom.ua   

Exit mobile version