protelecom

В Естонії з’явиться власна «Дія» — Мінцифри допоможе з розробкою застосунку

В Естонії з'явиться власна «Дія» — Мінцифри допоможе з розробкою застосунку

У Мінцифри не приховують, що створювали відомство, надихаючись успішним досвідом Естонії, та впроваджували цифрові реформи, опираючись на естонський досвід. За останні 3 роки Україні вдалося провести масштабну цифровізацію держпослуг і тепер настав час Естонії переймати український досвід для створення державного застосунку з документами та послугами.Курс JavaНавчіться розробляти на Java та заробляйте від $700 на старті кар’єриРЕЄСТРУЙТЕСЯ!

«Естонія — перша країна, цифровий досвід якої детально вивчав ще до того, як став міністром. Під час поїздки в Естонію ми не тільки надихнулися рівнем цифровізації, але й потім реалізували найкращі практики в Україні. Наприклад, Трембіта. Завдяки якій всі реєстри обмінюються між собою даними, а українці можуть отримувати такі онлайн-послуги, як єМалятко»

Михайло Федоров,

віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України

Окремо в Мінцифри наголошують, що в України та Естонії дуже схожа архітектура цифрової держави, що значно спрощує адаптацію та впровадження необхідних послуг та розробок. Очевидно, що співпраця буде взаємовигідною, тож чекаємо на подальшу цифровізацію держпослуг в Україні за прикладом Естонії.

Кілька днів тому вийшло велике оновлення «‎Дія», в якому з’явилися документи латиницею, пенсійне, відновлення послуг шерингу авто та сповіщень про штрафи за порушення ПДР.

Велике оновлення «‎Дія» — головні документи латиницею, пенсійне, відновлення послуг шерингу авто та сповіщень про штрафи за порушення ПДР

Джерело: Мінцифра

«Дія»Дія 2.0Михайло ФедоровМінцифраМінцифриЭстония

Exit mobile version