protelecom

Від сьогодні підлітки від 14 років можуть отримати тисячу за вакцинацію у межах програми «єПідтримка»

Від сьогодні підлітки від 14 років можуть отримати тисячу за вакцинацію у межах програми «єПідтримка»

Від сьогодні, 7 лютого, підлітки 14-18 років можуть отримати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу у межах програми «єПідтримка» . Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Відповідну постанову Кабмін ухвалив минулого тижня, а сьогодні вона набула чинності. Раніше грошову допомогу за програмою «єПідтримка» могли отримати тільки громадяни від 18 років.

Алгоритм отримання виплати не змінився: потрібно відкрити картку в одному з банків-партнерів та подати заявку в застосунку «Дія». Звісно, обов’язковими умовами для отримання допомоги за програмою «єПідтримка» лишаються повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у «Дії». Днями «ПриватБанк» відкрив оформлення карток «єПідтримка» для підлітків.

Також з розширенням програми «єПідтримка» на підлітків уряд збільшив перелік цілей, на які можна витрачати кошти за програмою — до спорту, кіно, театрів, подорожей додали освітні курси, спортивні товари, шкільне приладдя та канцтовари, а також газети та журнали (друкарську продукцію).

Оновлена статистика щодо «єПідтримки»

Очільник Мінцифри також поділився оновленою статистикою щодо поданих заявок та витрачених коштів за програмою «єПідтримка» — станом на 7 лютого українці вже подали 8,2 млн заявок у «Дії» на отримання «єПідтримки», оформили 9,3 млн карток та витратили 2,5 млрд гривень. Окремо зазначається, що люди віком від 60 років вже витратили понад 200 млн грн на лікарські засоби з моменту розширення програми 24 січня.

Розвиток «єПідтримки» у 2022 році

Наразі уряд продовжує працювати над подальшим розвитком програми, зокрема поширенням її дії на комунальні послуги. Також у найближчій перспективі з’явиться можливість вакцинованим людям з інвалідністю І та ІІ групи купувати лікарські засоби. У січні президент України Володимир Зеленський анонсував виплату додаткових 500 гривень «єПідтримки» за бустерне щеплення проти коронавірусу, проте у Мінфіні днями зауважили, що грошей у бюджеті на це поки немає.

Українцям та українкам, які зроблять бустер, виплатять додатково 500 гривень в межах програми «єПідтримка», а літнім людям дозволять витратити допомогу на комуналку

Джерело: Мінцифра

Exit mobile version