protelecom

Vodafone: Під час карантину у абонентів спостерігається стрибок споживання соцмереж, відеоконференцій та потокового відео

Vodafone: Під час карантину у абонентів спостерігається стрибок споживання соцмереж, відеоконференцій та потокового відео

Оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна проаналізував, як саме змінилось користування мобільними послугами у цьогорічний карантин. Він цього року відрізняється від минулорічного, адже немає закриття транспорту, кафе, магазинів, тотального зупинення виробництв. Разом з тим, багато співробітників знов перейшли в онлайн режим і це помітно відображається у структурі мобільного інтернет-трафіку.

Спостерігається стрибок споживання Zoom, який потягнув за собою збільшення користування послугою Vodafone Online PASS із безлімітним нетарифікованим доступом до Всеукраїнскьої школи онлайн, Google Class та сервісів для проведення відео-конференцій: Skype та Skype for Business, Google Meet, FaceTime, Hagouts, Zoom, Microsoft Team, а також популярними в роботі та навчанні месенджерами: Wahts App, Telegram, WeChat, Viber.

Обсяги особистого спілкування онлайн також значно збільшились. Про це свідчить зростання трафіку в рамках послуги Social Pass з безлімітним трафіком на Instagram, Facebook, TikTok і Snapchat – переважно, за рахунок збільшення користування застосунками Instagram та Facebook.

Багато користувачів також вирішили залишатись вдома і після роботи, а отже надали перевагу домашньому дозвіллю – найбільше зростання в перший тиждень карантину показало потокове відео.

Загалом навантаження на мережу суттєво не зросло, спостерігається органічне стале зростання. Аналітики компанії пов’язують його не з початком карантину, а із розширенням покриття та поступовим збільшенням кількості інтернет користувачів.

Минулого року поведінка інтернет-користувачів на карантині була подібною до цьогорічної. А от голосовий трафік з оголошенням карантину та в перші його дні зростав майже вдвічі, цього року такого зростання не спостерігалось.

Джерело: Vodafone Україна

VodafoneVodafone УкраїнаЗв’язокМобільний зв’язокСмартфоныУкраїна

Exit mobile version