protelecom

Як козаки у футбол грали!

292e6-Futbol-1-Futbol-2Саме таким чином стоїть питання у провайдерів програмної послуги, щодо ретрансляції телеканалів «Футбол» у своїх мережах. Тепер трохи фактів, щоб зрозуміти звідки ноги ростуть і хто б’є по м’ячу.

Телеканали «Футбол» та «Футбол — 2» є телеканалами «Медіа група Україна» де головою наглядової ради пан Купченко призначив всім відому пані Олену Бондаренко в минулому народного депутата від фракції партії регіонів та велику поборницю провайдерів програмної послуги.

Тепер далі, так от, наприкінці кожного року йде планове перезаключення договорів між провайдерами та телеканалами на наступний рік. Цей рік також не став виключенням і для телеканалів медіа холдингу Україна, але від представників талеканалів Футбол та Футбол – 2 надійшла пропозиція про збільшення плати за телеканал від двох до трьох разів, — це при тому, що телеканали ведуть розрахунки з провайдерами в прив’язці до долару США, хоча як видно з документів є резидентами України, ба навіть більше, позиціонують себе патріотами. Якщо перерахувати пропозиції телеканалів у гривню збільшення плати відбудеться від чотирьох до шести разів. Враховуючи таку плату провайдери програмної послуги та профільні обєднання вважають за потрібне звернути увагу ще на один момент з життя цього медіа холдингу. Зараз на телеканалах йде відверта реклама «Укртелекому» про надання 100 телеканалів всього за – 39 гривень в місяць! Чи не дивно, але в цьому пакеті присутні і телеканали Футбол та Футбол-2 !

Таким чином ПАТ Укртелеком не маючи ліцензії провайдера програмної послуги пропонує послугу що не лежить в межах його компетенції. Мабуть ситуація в наступному: і Укртелеком і телеканали Футбол та Футбол-2 і відома ТОВ «ДИДЖИТАЛ СКРІНЗ» яка до речі має ліцензію провайдера програмної послуги і повинна була б давати рекламу від свого імені (це питання до правоохоронних органів «недобросовісна реклама» та питання до комітету з захисту прав споживачів і Антимонопольного комітету) належать до все тієї ж медіа групи Україна. Намагаючись втілити в життя свої, нікому невідомі плани (план мабуть тільки один: отримання надприбутків та входження на ринок нового гравця не зовсім чесними методами) медіа група намагається розхитати і без того нестійке становище Українського медіа ринку. Яким чином? Прошу: абонент буде вельми невдоволений відключенням спортивних телеканалів, через неможливість (фінансову) ретрансляції їх в кабельних мережах провайдерів і більш за все буде певний відтік тих самих абонентів на Укртелеком через демпінг, що незаконно зараз пропонує все та ж ПАТ Укртелеком. Таким чином, через значне підвищення для провайдерів програмної послуги ціни на телеканали та значне здешевлення для Укртелекому медіа група Україна намагається покрити власні збитки за рахунок інших господарюючих суб’єктів. Як кажуть сам собі пас і сам собі гол! Ось такий футбол!

В лиху годину, коли вся держава намагається здолати конфлікт на сході України, вирішити питання щодо переходу держави на демократичний шлях розвитку, вирішити проблему Криму, всі патріоти і небайдужі громадяни України мають згуртуватися навколо досягнення однієї мети, досягнення стабільності: стабільності в економіці, в суспільстві, навіть стабільності в медіа просторі України. На жаль картина з телеканалами Футбол та Футбол-2 в кабельних мережах наводить на роздуми, що стабільності хочуть не всі! Якщо так, то СБУ та правоохоронні органи мабуть також повинні звернути увагу на ситуацію що склалася в медіа просторі України.

З повагою,

Генеральний директор СКТУ
Швець Олександр

По матеріалам: http://sktu.org/index.php/ua/news/2598-yak-kozaki-u-futbol-grali

Exit mobile version