protelecom

За два дні роботи «народного супутника» ICEYE ворог втратив 60 одиниць бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект — міністр оборони Резніков

За два дні роботи «народного супутника» ICEYE ворог втратив 60 одиниць бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект — міністр оборони Резніков

Про перші результати роботи SAR-супутника ICEYE, який у серпні придбав для ЗСУ Фонд Сергія Притули за гроші з «Народних Байрактарів» (українці раніше зібрали на них 600 млн грн за три дні, та врешті безпілотники подарувалирозповів міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

Допомагаємо

Збираємо на дрон для штурмовиків на Миколаївщині. Він допоможе знайти та знищити ворога

Нагадаємо, за умовами угоди з ICEYE, Україна отримала не тільки супутник (він залишиться у повній власності України до кінця експлуатації), а й доступ до бази знімків ICEYE (майже 20 апаратів залучаються, коли є необхідність). Так от, за словами пана Резнікова, безпрецедентний проєкт окупився за перші два дні.

«Зі зрозумілих причин не можу розкрити усіх подробиць, але тільки уявіть: за перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами.

Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект з супутниками»

Олексій Резніков,

міністр оборони України

Міністр оборони України назвав проєкт своєрідним стартапом, що відкриє двері для інших амбіційних ініціатив і рішень (чекаємо на нові схожі проєкти?), та окремо згадав три ключові переваги від угоди з ICEYE:

Резніков та Притула ще раз подякували українцям, які профінансували проєкт, та партнерам, які посприяли реалізації цієї космічної у прямому та переносному значенні угоди. Безсумнівно, супутник ICEYE — надзвичайно цінний актив та стратегічно важлива перевага над ворогом.Курс Розробка на JavaОпануйте популярну мову програмування Java у зручний для вас час, та заробляйте від $1000 на початку кар’єриРЕЄСТРУЙТЕСЯ!

Детальніше про умови угоди з ICEYE, особливості SAR-супутників та переваги для України — в нашому попередньому матеріалі.

Супутник ICEYE (той самий, що придбав фонд Сергія Притули для ЗСУ) залишиться у повній власності України до кінця експлуатації [Технічні деталі угоди]

Джерело: МОУ

BaykarBayraktarICEYEБайрактарБезпілотникиБлагодійністьБПЛАВійнаЗСУРосійсько-українська війнаСергій ПритулаСупутники

Exit mobile version